Када су се свели резултати, након одржана три такмичарска задатка и прелетених преко 200 километара, на овогодишњем такмичењу „Вршац Опен“, одржаном од 03. до 06. септембра у Вршцу, на првој позицији је заблистало име Жељка Овуке из Клуба слободног летења и бициклизма „Арес“ из Београда. Тиме је он однео победу на првом колу лиге Србије у параглајдингу у дисциплини прелет, што је уједно било ово такмичење, испред одличних другопласираног Марка Милутиновића и трећепласираног Младена Николића из Спортског клуба „ФлајФит“ из Београда.

Иако је ово такмичење реализовано након бројних одлагања, узрокованих ситуацијом са пандемијом вируса Covid-19 и неповољним временским условима, и иако неуобичајено сезона је почела у септембру месецу уместо у марту, укупно 37 пилота се у Вршцу такмичило и борило за што бољи резултат, како лични, тако и клупски. Првог такмичарског дана је пред пилотима био задатак прелета од 42 км, другог дана задатак од 100 км и трећег дана задатак прелета од 62 км. Четвртог такмичарског дана због неповољног ветра, није било могуће извести такмичарски задатак, али претходна три су и те како била довољна да се издвоје најбољи.

Екипно су најуспешнији били пилоти Спортског клуба „ФлајФит“ из Београда, од којих су двојица заузели позиције међу прва три појединачно. Друго место је освојио Параглајдинг клуб „Голија“ из Рашке и треће место КСЛиБ „Арес“ из Београда. Укупно 13 клубова је узело учешће на овом такмичењу. Успешно су се такмичили и јуниори, као и једна дама Тијана Кручичан, која је, богата досадашњим знањима и искуствима у овом спорту, летела сва три задатка и једина бранила боје женске конкуренције.

У такозваној „фан класи“ најбољи је био Горан Ђурковић из СПК „Беркут“ из Вршца, у „спорт класи“ Дејан Валек из АК „Кумулус“ из Новог Сада, у „адреналин класи“ Марко Милутиновић из СК „ФлајФит“ из Београда, који је заузео прву позицију и међу јуниорима.

Према календару такмичења Ваздухопловног савеза Србије, пред пилотима параглајдера у дисциплини прелет су још два кола лиге Србије, која ће се уколико прилике дозволе одржати у септембру месецу. Судећи према овом такмичењу, уз добру организацију и добру мотивацију пилота, успешност лиге је неминовна, а пред пилотима је несвакидашњи задатак да се резултатски добро покажу у овако специфичној сезони такмичења.