Удружење Интерфест из Новог Сада обавештава све љубитеље популарних манифестација Међународни фестивал вина Интерфест и Фестивал гастрономије Укуси Војводине да ће и ове, по свему необичне године, моћи да уживају у омиљеним домаћим производима и винима брижљиво однегованим у претходном периоду.

Манифестације ће због лакше организације и праћења броја публике бити одржане у башти ресторана Гастро пуб Берта на Рибарском острву и то 10. и 11. септембар 2020. су резервисани за љубитеље вина, а 12. и 13. септембар 2020. за Укусе Војводине.

Како је ситуација са вирусом ЦОВИД 19 још увек неизвесна, али се, ипак, епидемија стишала, организатори су одлучили да фестивале одрже у знатно смањеном обиму и уз поштовање свих препоручених мера. Интерфест – фестивал вина је већ два пута од јуна месеца одложен, а Укуси Војводине су у календару манифестација планирани за 12.и 13. септембар. Зато је пронађено је решење да се новосађанима и свим посетиоцима пружи прилика да испробају и пред јесен купе препознатљиве војвођанске производе из домаће радиности, кулене, сиреве, сокове,  мед, џемове, ајваре, разноврсна уља и зачине, као и друге укусне деликатесе и пића. Башта Гастро паба Берта пружа довољно простора да се уз кориговани број учесника понуди квалитетан програм и у безбедном размаку омогући посета фестивалима.

На самом улазу поставићемо дезинфикационе баријере, а на сваком штанду дезинфикациона средства, док ће сви излагачи користити заштитну опрему (маске и рукавице). Молимо посетиоце да се придржавају препоручене дистанце и заштитних мера, а наши волонтери ће водити рачуна о броју публике унутар круга фестивала, како би се избегле гужве.

Уз мало труда и стрпљења, сигурно ће и овај начин да на отвореном уживамо у продуженом викенду и омиљеним винима и храни, допринети лепој атмосфери. За музички програм побринуће се музички уредник фестивала Александар Дујин, а за оне који буду желели да испробају војвођанске куване специјалитете, наш познати кулинар Јован Николић Његован.

Фестивал вина Интерфест биће отворен од 17 до 22 часа (10. и 11. септембра), на улазу се продају чаше и ваучери за дегустацију, а  Фетивал Укуси Војводине је отворен наредна два дана (12. и 13. септембра) од 12 до 20 часова.

Дођите да уживамо у најлепшим винима и домаћим производима, у опуштеном амбијенту  између дунавски таласа и војвођанских аласа, уз дивну музику и драге људе.

Улаз је као и до сада бесплатан, али ће број посетилаца  бити контролисан током дана и вечери у складу са препорукама и донетим мерама, зато још једном апелујемо на стрпљење како би сви коjи желе у безбедном размаку прошли кроз фестивале.