Udruženje Interfest iz Novog Sada obaveštava sve ljubitelje popularnih manifestacija Međunarodni festival vina Interfest i Festival gastronomije Ukusi Vojvodine da će i ove, po svemu neobične godine, moći da uživaju u omiljenim domaćim proizvodima i vinima brižljivo odnegovanim u prethodnom periodu.

Manifestacije će zbog lakše organizacije i praćenja broja publike biti održane u bašti restorana Gastro pub Berta na Ribarskom ostrvu i to 10. i 11. septembar 2020. su rezervisani za ljubitelje vina, a 12. i 13. septembar 2020. za Ukuse Vojvodine.

Kako je situacija sa virusom COVID 19 još uvek neizvesna, ali se, ipak, epidemija stišala, organizatori su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera. Interfest – festival vina je već dva puta od juna meseca odložen, a Ukusi Vojvodine su u kalendaru manifestacija planirani za 12.i 13. septembar. Zato je pronađeno je rešenje da se novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti, kulene, sireve, sokove,  med, džemove, ajvare, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića. Bašta Gastro paba Berta pruža dovoljno prostora da se uz korigovani broj učesnika ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima.

Na samom ulazu postavićemo dezinfikacione barijere, a na svakom štandu dezinfikaciona sredstva, dok će svi izlagači koristiti zaštitnu opremu (maske i rukavice). Molimo posetioce da se pridržavaju preporučene distance i zaštitnih mera, a naši volonteri će voditi računa o broju publike unutar kruga festivala, kako bi se izbegle gužve.

Uz malo truda i strpljenja, sigurno će i ovaj način da na otvorenom uživamo u produženom vikendu i omiljenim vinima i hrani, doprineti lepoj atmosferi. Za muzički program pobrinuće se muzički urednik festivala Aleksandar Dujin, a za one koji budu želeli da isprobaju vojvođanske kuvane specijalitete, naš poznati kulinar Jovan Nikolić Njegovan.

Festival vina Interfest biće otvoren od 17 do 22 časa (10. i 11. septembra), na ulazu se prodaju čaše i vaučeri za degustaciju, a  Fetival Ukusi Vojvodine je otvoren naredna dva dana (12. i 13. septembra) od 12 do 20 časova.

Dođite da uživamo u najlepšim vinima i domaćim proizvodima, u opuštenom ambijentu  između dunavski talasa i vojvođanskih alasa, uz divnu muziku i drage ljude.

Ulaz je kao i do sada besplatan, ali će broj posetilaca  biti kontrolisan tokom dana i večeri u skladu sa preporukama i donetim merama, zato još jednom apelujemo na strpljenje kako bi svi koji žele u bezbednom razmaku prošli kroz festivale.