Винарија Алексић Врање је истинита прича о љубави страственог Балкана, о вери и жељи која и данас живи, о нади која помера све границе, о срећи коју преносе прелепе кћери, а тастови је пуних срца животима исписују и делима безрезервно препричавају.

Винарија Алексић је у јесен 2019. године кренула у велики пројекат ширећи своје винограде на површини од 70 хектара.  Овај пројекат подизање новог засада представља велики корак за винарију па се у реализацију кренуло корак по корак – прво су засађена 20 хектара.

А како је све почело?

Све је почело у древној Далмацији, где је породица генерацијама стварала вино. Тако је и дека Илија из Раштевића са породицом, као и остали добри људи тог краја, креирао укус за своју душу и уживање својих најискренијих пријатеља. У весељу и срећи имао је кућу пуну деце. Међу њима и своју најстарију кћер, која је пут своје љубави у цвату лепоте и младости нашла у Врању. Месту где сунце пркоси заласку. Месту у коме љубав вечно траје, ноћи хладе узавреле дане, а дани кроје сунчане судбине. Ту где најлепше грожђе сунча своје ароме и чека праву прилику да своје тело укуса ослика у боци бескрајних, непрекидних лепота. И у срцу човека са којим је изнела декину визију о традиционалном далматинском прављењу вина, а велику страст према вину је пренела на своје кћери.

Е, сад замислите винограде! Та непрегледна пространства пуна сочних сорти грожђа које се преламају на сунцу и дају ведрину и смисао животу. Замислите препуне бачве вина и винарију у којој све што се ради, ради се с љубављу.

Е, сад замислите три жене, три сестре!

Три сестре: Драгану, Мају и Марију како ходају путевима традицоналног бављења вином и исписују једну емотивну причу на страницама савременог винарства.

Како је посао полако улазио у свакодневну рутину, у животе сестара Алексић ушла је Јелена – технолог која с њима стално врши дегустацију вина, обилази винограде и бира сорте грожђа како би њихово вино имало елегантан и препознатљив траг у винском свету.

Портфолио винарије са 14 етикета стално тежи ка новинама па је последња етикета пенушавац Жути цвет, сортног састава 100% тамјаника, права иновација на домаћем тржишту.
До сада најпродаванији производи винарије Алексић су Жути цвет (Тамјаника) и росе Барбара. Њих у стопу прате црвена вина Носталгија и Кардаш. Пут на тржиту је пронашла и лимитирана серија Бонаца (шардоне), Кардаш (каберне совињон) и Аманет (вранац). У свету најзаступљеније две беле сорте су шардоне и совињон, а то су Бонаца и Арно винарије Алексић. Производњом пенушавог вина Бисер, од аутохтоне сорте смедеревка по традиционалној француској рецептури, винарија Алексић је у потпуности заокружила свој портфолио.

Поред великог броја медаља за квалитет, винарија је носилац награде за најбољег националног произвођача од стране АWЦ из Беча, као и награде Жена змај за предузетнички подухват.
Производња од 500 хиљада литара годишње, савремена опрема и поштовање златних стандарда у процесу производње, резултирају сваке године растом тржишне позиције винарије.

Дугогодишња породична традиција производње вина наставља се врло успешно из дана у дан, где оне, три снажне жене храбро корачају и освајају тржиште производећи вино и пласирајући га дуж Србије.
Драгана, Маја и Марија исписују причу о љубави и срећи, причу која кроз један гутљај говори много више него што све речи овог света могу описати. Причу која нема краја, причу са почетка ове приче.
Зато, вечно ЖИВЕЛИ!