Vinarija Aleksić Vranje je istinita priča o ljubavi strastvenog Balkana, o veri i želji koja i danas živi, o nadi koja pomera sve granice, o sreći koju prenose prelepe kćeri, a tastovi je punih srca životima ispisuju i delima bezrezervno prepričavaju.

Vinarija Aleksić je u jesen 2019. godine krenula u veliki projekat šireći svoje vinograde na površini od 70 hektara.  Ovaj projekat podizanje novog zasada predstavlja veliki korak za vinariju pa se u realizaciju krenulo korak po korak – prvo su zasađena 20 hektara.

A kako je sve počelo?

Sve je počelo u drevnoj Dalmaciji, gde je porodica generacijama stvarala vino. Tako je i deka Ilija iz Raštevića sa porodicom, kao i ostali dobri ljudi tog kraja, kreirao ukus za svoju dušu i uživanje svojih najiskrenijih prijatelja. U veselju i sreći imao je kuću punu dece. Među njima i svoju najstariju kćer, koja je put svoje ljubavi u cvatu lepote i mladosti našla u Vranju. Mestu gde sunce prkosi zalasku. Mestu u kome ljubav večno traje, noći hlade uzavrele dane, a dani kroje sunčane sudbine. Tu gde najlepše grožđe sunča svoje arome i čeka pravu priliku da svoje telo ukusa oslika u boci beskrajnih, neprekidnih lepota. I u srcu čoveka sa kojim je iznela dekinu viziju o tradicionalnom dalmatinskom pravljenju vina, a veliku strast prema vinu je prenela na svoje kćeri.

E, sad zamislite vinograde! Ta nepregledna prostranstva puna sočnih sorti grožđa koje se prelamaju na suncu i daju vedrinu i smisao životu. Zamislite prepune bačve vina i vinariju u kojoj sve što se radi, radi se s ljubavlju.

E, sad zamislite tri žene, tri sestre!

Tri sestre: Draganu, Maju i Mariju kako hodaju putevima tradiconalnog bavljenja vinom i ispisuju jednu emotivnu priču na stranicama savremenog vinarstva.

Kako je posao polako ulazio u svakodnevnu rutinu, u živote sestara Aleksić ušla je Jelena – tehnolog koja s njima stalno vrši degustaciju vina, obilazi vinograde i bira sorte grožđa kako bi njihovo vino imalo elegantan i prepoznatljiv trag u vinskom svetu.

Portfolio vinarije sa 14 etiketa stalno teži ka novinama pa je poslednja etiketa penušavac Žuti cvet, sortnog sastava 100% tamjanika, prava inovacija na domaćem tržištu.
Do sada najprodavaniji proizvodi vinarije Aleksić su Žuti cvet (Tamjanika) i rose Barbara. Njih u stopu prate crvena vina Nostalgija i Kardaš. Put na tržitu je pronašla i limitirana serija Bonaca (šardone), Kardaš (kaberne sovinjon) i Amanet (vranac). U svetu najzastupljenije dve bele sorte su šardone i sovinjon, a to su Bonaca i Arno vinarije Aleksić. Proizvodnjom penušavog vina Biser, od autohtone sorte smederevka po tradicionalnoj francuskoj recepturi, vinarija Aleksić je u potpunosti zaokružila svoj portfolio.

Pored velikog broja medalja za kvalitet, vinarija je nosilac nagrade za najboljeg nacionalnog proizvođača od strane AWC iz Beča, kao i nagrade Žena zmaj za preduzetnički poduhvat.
Proizvodnja od 500 hiljada litara godišnje, savremena oprema i poštovanje zlatnih standarda u procesu proizvodnje, rezultiraju svake godine rastom tržišne pozicije vinarije.

Dugogodišnja porodična tradicija proizvodnje vina nastavlja se vrlo uspešno iz dana u dan, gde one, tri snažne žene hrabro koračaju i osvajaju tržište proizvodeći vino i plasirajući ga duž Srbije.
Dragana, Maja i Marija ispisuju priču o ljubavi i sreći, priču koja kroz jedan gutljaj govori mnogo više nego što sve reči ovog sveta mogu opisati. Priču koja nema kraja, priču sa početka ove priče.
Zato, večno ŽIVELI!