Међународно такмичење Трофеј Београда 2022 у скоковима у воду са торња (10м) и нижих позиција, за јуниоре и млађе категорије, одржаће се другог и трећег априла на београдском базену „Ташмајдан“.

Поред великог броја домаћих такмичара, учешће на трофеју Београда потврдили су скакачи из Аустрије, Бугарске, Грузије, Мађарске и Хрватске. Очекује се преко 80 учесника, а боје Србије ће бранити скакачи КСВ Врачар, Чукарички и Фонтана Вулекс.

Организатор такмичења је Савез за скокове у воду Србије, а директор такмичења Вукан Вулетић, овом приликом је изјавио:

 “Ово је 19. издање овог традиционалног такмичења и Трофеј Београда је уврштен у календар европске федерације за скокове у воду (ЛЕН), што говори о високом стандарду организације и квалитету учесника. Од наших такмичара се очекује освајање медаља. Сви тимови су приближно истог квалитета па ће такмичења бити неизвесна. Екипни победник ће освојити пехар Трофеј Београда. Захвалио бих се овим путем, градском Секретаријату за спорт и омладину као и Министарству Спорта и омлadine kоји су подржали и помогли реализацију овог такмичења.
Улаз на такмичење је слободан и позивамо све љубитеље скокова, а нарочито оне најмлађе да испрате ово такмичење уживо.”

Такмичења у суботу почињу од 9 часова, док је свечана церемонија отварања заказана за 15:45 истог дана. Такмичарски програм у недељу, почиње у 8:30.

Трофеј Београда послужиће као последња такмичарска припрема домаћим такмичарима, које ускоро очекује Државно првенство Србије.
Душан Арсевић